Praktische informatie

 

De lesdagen zijn op zaterdag

De lestijden zijn van 10.30 uur – 16.00 uur.

Data volgt

De lunch wordt door ons verzorgd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen lunchpakketje mee te nemen.

De lesdagen zijn op donderdagen. 

De lestijden van 10.30 uur – 16.00 uur.

14 en 28 september
26 oktober
9 en 23 november
7 en 21 december

2024
18 januari
1 en 8 februari

Inbegrepen zijn het lesmateriaal, drinken en wat snackjes.

Inschrijven

Prijs voor deelname

Het tarief voor de basisopleiding bedraagt € 1950 incl. BTW of betaal in 3 termijnen
van € 650.

Het tarief voor de jaaropleiding bedraagt € 3800 incl. BTW of betaal in 4 termijnen
van € 950.

Dit is inclusief lesmap, lunch en examenkosten.

Wees snel met je aanmelding zodat je verzekerd bent van jouw plek bij de opleiding Energetisch Kinder- en jongerencoach.

Details

Opleidingsniveau:
HBO

Vooropleiding: 
Minimaal afgeronde MBO niveau 4 of HAVO opleiding. Als je twijfels hebt met betrekking tot je niveau, neem dan gerust contact met ons op.

Aantal deelnemers:
We hebben gekozen voor maximaal 12 deelnemers zodat de persoonlijke begeleiding optimaal is.

Wie zijn je medestudenten?

Diegene die de opleiding tot Engergetisch kinder- en jongerencoach volgen zijn mensen die graag met kinderen willen werken of al professioneel met kinderen werken, zoals leerkrachten in het basisonderwijs, therapeuten en coaches die hun praktijk willen uitbreiden naar het begeleiden van kinderen en jongeren. Of ouders die hun kennis direct willen toepassen in hun gezin.

Maar vooral ook mensen die een carrière-switch willen maken.

Zelfstudie en oefenen

Het rendement van de opleiding wordt voor het grootste gedeelte bepaald door jouw studie inspanningen! Ga uit van een studiebelasting van ongeveer 4 tot 6 uur per week. Vanuit ervaring is ons advies om thuis goed te oefenen met de behandelingen.

Ook is ons advies om intervisie dagen in te plannen met je medestudenten om alvast feeling te krijgen met de interventies en het is nog leuk om te doen ook! Daar leer je heel veel van.

Start je eigen praktijk

Na het behalen van je diploma ben je voldoende bekwaam om je eigen praktijk te starten als Energetisch Kindercoach. Je kunt kinderen, pubers en hun ouders begeleiden op weg naar meer innerlijke rust en kracht.

Wat zeggen onze deelnemers

De beschrijving van de opleiding sprak me aan en dus heb ik me ingeschreven. Niet wetende wat er op je af gaat komen. Spannend! Die spanning gaat er al snel van af als je de eerste kennismaking met de groep en de docenten hebt meegemaakt. De docenten zorgen snel voor een veilige en prettige sfeer. Ook voelen de docenten jou, maar ook de groep haarfijn aan. Ze sluiten aan bij jouw ontwikkeling waardoor jij als student eenvoudiger kunt ontwikkelen. Tijdens de lesdagen passen ze soms het aanbod aan, aan de groep. Wat er op dat moment nodig is bij de groep wordt besproken en uitgelegd. Dit alles in rust! De opleiding biedt een groot aanbod aan behandelingen en interventies waarin je zelf de keuze hebt of je er iets mee gaat doen of niet. Hierin heb je en krijg je alle vrijheid. De gezelligheid, gastvrijheid, betrouwbaarheid, behulpzaamheid en de locatie zijn fantastisch! Ik raad dan ook iedereen die in zichzelf wil investeren deze 2 docenten en opleiding aan. Ik mag met trots zeggen dat ik veel nieuwe inzichten heb gekregen, nieuwe mensen heb leren kennen en mijzelf behoorlijk heb mogen verrijken. Mijn dank is groot!

Kevins Dorssers
Leerkracht basisonderwijs
Op een prachtige en rustgevende locatie heb ik de opleiding energetische kindercoaching gevolgd. Tijdens de opleiding heb ik mezelf op een dieper niveau leren kennen. Er heerst een sfeer van : er mogen zijn, liefdevol en oordeelvrij, daardoor biedt het de mogelijkheid om in een vertrouwde omgeving je eigen kwaliteiten en valkuilen te ervaren. Ik had mij geen betere docenten kunnen wensen, ze voelen zowel jou persoonlijk als de groep goed aan. Ik ben dankbaar dat ik deze opleiding heb gevolgd.
 
Sandra Kiewiet
In 2021 de opleiding voor energetisch kinder coach bij Asserlief gevolgd. Bij de open dag voelde het voor mij eigenlijk direct al goed. Fijne relaxte sfeer, laagdrempelig en toegankelijk. Deze energie heeft zich tijdens de opleiding dan ook heel mooi verder neergezet. Veel geleerd over het energetische maar ook praktische stuk. Kim en Gaby zorgen er dan ook voor dat jij verder kunt komen in wat je wilt. Bijvoorbeeld het opzetten van een eigen praktijk. Maar tijdens de opleiding leer je jezelf ook beter kennen. In een hele korte periode ben ik op persoonlijk vlak ook ontzettend gegroeid en heb ik er heel veel uit gehaald (en nog steeds). Ik heb nu een super mooie praktijk opgezet en ben daarom nog steeds elke dag dankbaar dat ik deze opleiding heb gevolgd.
 
Lotte